JO9 1 verslagen

03-12 

WIJC FO9-1 sluit af in stijl

 

De laatste wedstrijd van het seizoen werd net als alle andere competitiewedstrijden gewonnen. Thuis tegen FC Meppel werd het 5-1. Thijs, Ewan, Damian en Luuk2* waren de doelpuntenmakers.

Het kampioenschap was al binnen. Echter met de laatste overwinning ook nog eens met een 100% score! Inclusief de beker zijn er 139 doelpunten voor en maar 15 tegen gescoord. Al met al een prachtig seizoen met een heus kampioensfeest. Het is een goede en leuke groep jochies bij elkaar.

Komende competitie zal het moeilijker worden. Een klein voorproefje hebben ze al gehad met de bekerwedstrijd in de tweede ronde tegen De Blesse (5-0 verlies).  

 


WIJC FO9-1 KAMPIOEN!!!

 

Van harte gefeliciteerd jongens met het dik verdiende kampioenschap.

De voorlaatste wedstrijd is in een 0-9 overwinning geëindigd en WIJC F09-1 is door de concurrentie niet meer in te halen. Olde Veste uit Steenwijk was de tegenstander. De eerste helft was rommelig (kampioensstress?). Het was ook wel erg koud, het veld was glad en wit in plaats van groen. Ruststand 0-3. Na de rust werd snel duidelijk dat de schaal vandaag al in handen komt van de boys uit De Wijk/IJhorst. Damian, Ewan, Luca, Marijn, Luuk scoorden eenmaal, Renzo de overige productie. Thijs en Luuk keepten nog op een paar cruciale momenten prima.

Gelukkig kon Jesse er toch bij zijn vandaag. Als vanouds kan je op hem rekenen als gedegen middenvelder en voor het teambelang vandaag ook nog even achterin. Met Luca en Bart is er vrijwel geen doorkomen aan voor de tegenstander. Al met al een zeer goede teamprestatie vandaag. Ik hoor ene Theo Reitsma nog zeggen “Dit is een goed stel hoor!”


Direct na afloop werd de schaal uitgereikt door “official” Prent sr. Van de familie Bruins kregen de jongens nog een prachtig aandenken in de vorm van een T-shirt met op de voorkant “kampioen 2016” geprint en op de achterkant hun eigen voornaam. Hoe cool is dat.

Bij thuiskomst in de Wijk kregen de jongens ook nog een medaille uitgereikt door Sylvester. In de kantine is nog rijkelijk patat, frikadellen en kroketten geserveerd met kinderchampagne. Een toertocht door de dorpjes De Wijk en IJhorst al toeterend met de auto mocht ook niet ontbreken.

Een noodverordening voor dit kinderfeestje was gelukkig niet nodig!

 

 

 


16 - 10

Overwinning

Vanochtend speelden we……BOEM! 0-1 door Ewan. Amper aan begonnen en we stonden 0-1 voor. Het zou een voorbode zijn op een gemakkelijke ochtend in Zwartsluis. Niets is minder waar. Tegenstander DESZ  gaf prima partij. Onze talenten stonden vandaag iets te ver voor de bal waardoor DESZ in de 1e helft een aantal goede mogelijkheden heeft gehad. Zij troffen 2 keer de paal. Overigens wel door goed keeperswerk van Marijn. Door je goed te positioneren als doelman verklein je de kans voor de tegenstander om te scoren. Dat is dus gelukt. 

In de tweede helft kwam Luuk ook een paar keer knap uit zijn doel om de tegenstander van scoren af te houden. Ondanks het goed spelende  DESZ scoorden voor rust Damian en Ewan (2*) nog. Ruststand 0-4. Misschien een beetje geflatteerd. We hebben wel een perfecte counter gezien. Bij een cornerbal van DESZ werd de bal onderschept door Luca. Via zijn voortzetting en over een aantal schijven lag de bal na 8,83 seconden in het doel van DESZ. Na rust was het overwicht veel meer in het voordeel van WIJC . Een van de vele mogelijkheden werd uiteindelijk benut door Renzo. Einduitslag 0-5.

Na 5 wedstrijden nog geen puntenverlies. Verdedigend zit het goed.  Nog maar 2 doelpunten tegen (waarvan één penalty). Middenveld zit goed in elkaar. Scoren kost tot nu toe ook nog weinig moeite.

Maandag krijgen de jongens een dagje vrijaf. Er is dan geen training. Even het hoofd leeg maken.


Volgende week bekerronde 2 tegen Ruinerwold om 10:00 in De Wijk.


 

02-10

Wonderschoon doelpunt bij FO9-1

 

De thuiswedstrijd tegen MSC begon zoals vrijwel elke wedstrijd van WIJC  FO9-1 begint. Met eerst een knappe redding van onze keeper. Dit maal was het Damian die bij 0-0 een zeker doelpunt voor de bezoekers voorkwam. 

In het veld moesten de jongens het doen zonder de niet fitte Bart. Het veldspel wordt met de week beter en beter. De jongens hebben steeds meer oog voor elkaar. Een afgemeten voorzet van Jesse werd maar rakelings naast gekopt door Marijn. Daarna ging het hard. Het waren Ewan 4* en Renzo 2* die de score in een mum van tijd naar 6-0 tilden! Ondanks weer goed keeperswerk kon MSC voor rust toch iets terug doen. Er was wel doellijntechnologie voor nodig om de treffer toe te kennen.

Na rust scoorden Renzo 4* (op een daarvan kom ik zo op terug), Marijn, Luuk, Ewan en Thijs. Eindstand 14-1. Tussen de doelpunten door was het keeper Luca die in een één tegen één situatie zijn voet precies op tijd tegen de bal zette waardoor de bal tegen de paal belandde in plaats van in het doel.

Een zeer fraai moment in de tweede helft was één van de doelpunten van Renzo. Hij kreeg de bal op een meter of tien schuin rechts van het doel over de grond aangespeeld, wipte deze in één balbehandeling op, hield de controle, en pegelde deze met de wreef over de keeper van MSC in het dak van het doel. Allemaal bewust! Werkelijk een wonderschoon doelpunt die je niet zo snel op de voetbalvelden ziet.

Allemaal vandaag weer een prima wedstrijd gespeeld. Volgende week Staphorst uit!

 


 

 18-09

 

Ruime overwinning in seizoensouverture WIJC JO9-1

 

 

 

Na een geslaagde 1e bekerronde (3 wedstrijden gewonnen, 34 doelpunten voor en 2 tegen) mochten de talenten van WIJC F1 (onder 9 heet dat nu) aantreden tegen Rouveen JO9-1. 

 

De eerste vijf minuten ging het nog gelijk op. Door zeer sterk optreden van onze keeper Jesse werd een grote kans voor Rouveen onschadelijk gemaakt. Het blijft 0-0. Daarna gingen de jongens van WIJC helemaal los. De ene na de andere mooie aanval werd op de goede grasmat van De Wijk gelegd. Het was voor de supporters genieten geblazen. Voor Jesse vormden Bart en Thijs het blok achterin, Luuk verdedigende middenvelder, Ewan en Damian aanvallende middenvelders vanaf links en rechts en Renzo in de spits. Voor rust nam Luca het stokje over van Thijs en Marijn van Ewan. Met samba of tikkie takkie voetbal en inbreng van fris elan stond er bij rust een 7-0 voorsprong op het scorebord. Ewan 2*, Damian, Luuk, Ewan en Renzo 2* waren in chronologische volgorde de doelpuntenmakers.

 

In de tweede helft keepte Marijn ook een puike partij. Het voetbal werd wel iets rommeliger. Nadat Bart eerst nummer 8 er in heeft geschoten kreeg Rouveen een terechte penalty. Deze werd goed in de hoek geschoten en was onhoudbaar voor onze keeper. De jongens waren wacker(?) geschud en tilden de eindscore naar 11-1! Jesse en Ewan2* waren de makers.  Tussen de laatste doelpunten door stopte Marijn tot tweemaal toe in een één tegen één situatie goede kansen voor Rouveen. Renzo en Luuk losten in het laatste bedrijf Bart en Damian nog af.

 

Een goede partij van de jongens en zij hebben zich aan de 3 afspraken gehouden. 1: met plezier voetballen, 2: niet zeuren over de plek waar je staat en 3: niet zeuren wanneer je er nou eindelijk weer in mag!

 

Maandag en woensdag weer trainen en zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Steenwijk  op het programma.         

 

 

 

Sponsoren

sponsoren1.png