Onrust over de kunstgrasvelden

Er heerst onrust in voetballend Nederland

 

Er is een uitzending geweest van Zembla waarin wetenschappers stellen dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico's van het rubbergranulaat wat op de meeste voetbalkunstgrasvelden is gestrooid. Hierdoor zijn veel ouders en verenigingen ongerust of er nog wel gevoetbald kan worden hierop.

Het RIVM zegt dat er GEEN reden is om te stoppen met voetbal op deze kunstgrasvelden, maar dat de kinderen niet met de korreltjes moeten gaan spelen.  Maar sporten waarvoor de velden ook bedoeld zijn om de blootstelling niet groter te maken.

Sporten, voetballen is geen probleem.

 

De KNVB zegt dat het niet extra gevaarlijk is om hierop te spelen. Sommige verenigingen hebben het wel verboden om voorlopig niet op hun kunstgrasvelden te sporten.

Er komt extra onderzoek door de Europese commissie:

Wethouder gemeente de Wolden, Jan van 't Zand zegt :

 Europees onderzoek Door de Europese Commissie is aan het ECHA (European Chemicals Angency) opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten hiervan op de gezondheid van mensen. De uitkomst daarvan is nog niet bekend, de resultaten van het onderzoek worden rond februari 2017 verwacht.


WIJC volgt de adviezen van het RIVM en de KNVB en respecteert de verenigingen die kunstgrasvelden hebben bij de te spelen wedstrijden.  

Webshop

Twitter WIJC

Sponsoren

sponsoren1.png

Wie moet fluiten?