JO9-1 boekt goede overwinning in Steenwijk

 

JO9-1 boekt goede overwinning in Steenwijk

 

Vandaag reisden de talenten van WIJC FO9-1 af naar Steenwijk. De plaatselijke  voetbalclub was onze gastheer. Voor de wedstrijd was Steenwijk koploper.

Een goede warming up en concentratie was geboden. Marcel leidde de warming up waarbij de oefeningen op één lijn en goed werden uitgevoerd. Zeker de “zijwaarts-pas-sluit” werd synchroon uitgevoerd en bij elk huppeltje  worden beide armen in rechte strek van voor naar achteren gedaan en zodra de armen eenmaal achter het lichaam zijn wordt er door iedereen gelijktijdig “zoe” geroepen of zoiets. Betere beeldvorming is het vieren van een doelpunt van Christiano Ronaldo, maar dan door negen jongens gelijktijdig keer tien en dan ook weer terug op dezelfde manier.

De jongens waren de gehele wedstrijd scherp en geconcentreerd. Beide keepers waren, 1e helft Renzo en 2e helft Luuk, prima in vorm. De eerste tien minuten was een gevecht op het middenveld. Het eerste serieuze schot tussen de palen kwam van de voet van een Steenwijker. Echter keerde Renzo deze bijna onhoudbare bal. Hierna nam WIJC volledig het heft in handen.

Nog om onduidelijke  reden werd eerst nog een doelpunt van Jesse afgekeurd. Schoten van Luuk, Ewan en Luuk voor rust zorgden voor 0-1, 0-2 en 0-3. Het is voor de keeper, het middenveld en aanval wel erg lekker voetballen met jongens als Thijs, Bart en Luca achterin. Samen vormen zij een heus blok. Zij komen voor de man, pakken ballen af, geven elkaar rugdekking en als er al iets doorheen komt let de keeper goed op. Een dikke pluim voor deze jongens vandaag.

De tweede helft zette WIJC het goed spel voort. De rushes van Damian en Renzo doen de verdedigers van Steenwijk nu nog duizelen. Jesse is het rustpunt als verdedigende middenvelder en Ewan 1* en de op meerdere plekken in te zetten Marijn (in de  wandelgangen ook wel Dolberg genoemd) 2* schroefden de score na rust op tot 0-6. Het lijkt met de week beter en beter te gaan.

Het is een goede en leuke groep waarbij af en toe het jongens testosteron de boventoon voert. Maar dat mag. Zodra het fluitje van de scheidsrechter gaat doen ze wat ze het allerleukste vinden……….voetballen!   

 

 

 

Webshop

Twitter WIJC

Sponsoren

sponsoren1.png

Wie moet fluiten?