spelregels zaalcompetitie

SPELREGELS ZAALVOETBAL 2016-2017

1.Alle wedstrijden worden gespeeld met een zaalvoetbal, ook wel “plofbal” genoemd.

2.Er wordt gedurende de poulewedstrijden niet van speelhelft gewisseld.

3.Het eerstgenoemde team speelt aan de kantine-zijde.

4.Het eerstgenoemde team speelt, indien nodig, in reserveshirts of hesjes en heeft de aftrap.

5.Een team bestaat uit 1 doelverdediger en 5 veldspelers bij de JO9-teams en 1 doelverdediger en 4 veldspelers bij de JO11-teams.

6.De doelverdediger moet onderscheidende kleding dragen

7.Er mag onbeperkt en op elk moment worden gewisseld. Een wisselspeler mag pas het veld betreden als de te wisselen speler het veld heeft verlaten. Een overtreding hierop wordt bestraft met een directe vrije trap voor de tegenstander. Slidingen zijn in de zaal ten strengste verboden.

8.Er wordt, indien de bal buiten de zijlijnen is geraakt, ingetrapt, waarbij de bal bij de intrap stil op de lijn moet liggen. Uit een intrap kan nooit rechtstreeks worden gescoord. Voor het overige geldt dat er uit elke positie van het veld kan worden gescoord.

9.Een keeper mag de bal alleen rollend of gooiend weer in het spel brengen; drop kicks / uitschieten is niet toegestaan.

10.Na het door de keeper in het veld brengen van de bal mag hij deze direct met de voet aanraken. Zonder tussenkomst van een tegenstander is het de keeper echter niet toegestaan de bal weer in de handen nemen.

11.Wanneer de bal het plafond heeft geraakt wordt aan de tegenstander op de zijlijn ter hoogte van de plek waar de bal het plafond heeft geraakt een intrap gegeven. 12.Vrije trappen binnen de doelcirkel worden verlegd naar de rand van de doelcirkel.

13.Bij een spelhervatting moet de tegenstander tenminste 5 meter afstand houden.

14.Het is verboden de zaal te betreden met schoenen met zwarte zolen of andere zolen die eveneens strepen achterlaten.

15.In alle reglementair onvoorziene gevallen beslist uitsluitend de toernooicommissie / scheidsrechter.